THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES ?

Saturday, February 27, 2010

SAMBUTAN MAULIDUR RASUL PASTI KAWASAN PETRA JAYA

“Sallallahu ‘ala Muhammad, Sallallahu ‘alaihi wasallam

Sallallahu ‘ala Muhammad, Sallallahu ‘alaihi wasallam”

Ya Rasulallah, Ya Habiballah…kami rindu padamu..

Begitulah antara bait-bait selawat dan kalimah yang terdengar semasa Sambutan Maulidur Rasul PASTI Kawasan Petra Jaya yang telah diadakan pada hari Sabtu, 27 Februari 2010 di Dewan Sanjungan Bestari, Matang Jaya.

Gembira, teruja..tidak dapat di ungkap rasa hati bila melihat kanak-kanak cilik ini berarak membawa sepanduk sambil berselawat di iringi oleh guru masing-masing. Seawal usia tiga tahun mereka dilatih untuk mengingati Nabi s.a.w, merasai panas terik dan berjalan jauh, manifestasi hijrah Nabi s.a.w demi kemenangan Islam. Sudah tentu kecintaan kepada Nabi s.a.w tidak cukup hanya dengan menyambut Maulidur Rasul, tetapi sunnah baginda yang patut kita hidupkan dalam kehidupan.

Buat santapan mata pengunjung-pengunjung budiman, berikut adalah gambar-gambar sepanjang program. Biarpun julung-julung kali diadakan, kemeriahannya sangat dirasa.


Kontinjen dari setiap PASTI bersedia sebelum perarakan.


Mujahid-mujahidah kecil berarak penuh semangat di iringi guru masing-masing
Bergambar kenangan bersama sepanduk masing-masing


Aksi Juara Pertandingan Bercerita Kisah Nabi s.a.w dari Pasti Nur ImanAksi Juara Pertandingan Hafazan dari Pasti Nur Iman
Kasih guru - Peserta pertandingan hafazan dari Pasti Darul Ilmi

Peserta-peserta pertandingan mewarna dari Pasti Nur Iman. 'Guru-guru gigih memberi sokongan moral kepada anak-anak didik tercinta.'

Peserta pertandingan mewarna dari Pasti Insani

Majlis penyampaian hadiah. 'Kecil-kecil cili padi, mujahid kecil sedia untuk berbakti.'


0 comments: